Entitats en xarxa - Sant Cugat Entitats - Serveis de les Entitats

 

Cercador

Serveis de les Entitats

Cantemus al claustre del Monestir-Sant Cugat
EL COR CANTEMUS DE NYIREGYHAZA- HONGRÍA
La majoria dels integrants del cor de nens Cantemus son membres del cor de la escola de primària Zoltán Kodaly i han estat galardonats amb els millors premis. Han participat en concursos i han donat concerts a varis països de tot el món: Veneçuela, Austràlia, Canadà, Japó, Estats Units, Corea i Europa. Des del 1975 el cor ha tingut el privilegi de portar a l'escena en els seus concerts una selecció de les millors peces de la història.

La seva veu està enregistrada en due CD's i gravacions de ràdio i televisió. Més de deu CD's s'han publicat conjuntament amb el cor de nenes Pro Música, cosa que dóna una visió global de la música coral a Hongria i Europa.

El seu repertori va des del cant gregorià fins a la música contemporània i aquest conté les peces més belles de la història de la música. Al costat dels treballs de Bartok i Kodály en el seu repertori podem trobar les millors peces del reneixement , del romanticisme i d'autors hongaresos contemporanis. El cor a més té el privilegi de tenir la premier de vàries peces compostes especialment per Cantemus.

Com a reconeixement dels seus èxits duran la seva gira artística el cor fou galardonat amb el premi de la "Foundation for Hungarian Arts" al 1989 i amb el "Bartok Béla-Pásztory Ditta Prize" al 1993.
DÉNES SZABÓ
Considerat un dels millors directors corals del país.Professor de música a l'escola primària Zoltán Kodály i a la Universitat de Debrecen.

Dirigeix els cors Cantemus i el Pro Musica Grils' Choir amb un gran èxit internacional i oferint tallers de cant coral i conferències per a mestres i directors de coro. ISME (Australia- 1988, Corea del Sur-1992). Conferències al MENC (Washington-1990) i al IKS/OKAE (Hartford USA-1993).

Guardonat amb diversos premis per la seva devoció a l'ensenyament : Liszt Ference-Erizt 1985, Bartok Béla-Pásztory Ditta-Prize 1993, i Kossuth-Prize 2000 en reconeixement a la seva carrera artística.

 


Iniciativa promoguda per:
© 2006 Sant Cugat Entitats