Entitats en xarxa - Sant Cugat Entitats - Notícies

 

Cercador

(dd/mm/aaaa)

Notícies

01/03/2021
Caprabo dona suport a la Creu Roja i a la Fundació Surt en la lluita contra la violència masclista

Els supermercats de Caprabo posen en marxa la recollida de microdonacions per ajudar la Creu Roja i la Fundació Surt amb l'objectiu de donar suport a les dones víctimes de violència masclista i als seus fills. El desenvolupament d'aquesta iniciativa coincideix amb el Dia Internacional de la Dona, que es va celebrar el 8 de març.

 
Els clients de Caprabo poden fer petites donacions, també denominades ?cèntim solidari?, de manera voluntària i confidencial, en el moment de pagar la seva compra en el supermercat. També poden fer aportacions en línia a través de: https://caprabo.worldcoo.com/. La iniciativa estarà vigent fins al 24 de març.
 
Ana González, Responsable de RSC i Medi Ambient de Caprabo, assenyala que ?des dels supermercats, amb un gest senzill i discret, posem a l'abast dels clients l'opció de contribuir amb la seva ajuda a una causa social molt rellevant de la mà de dues de les entitats de referència com la Creu Roja i la Fundació Surt. Confiem en la resposta dels clients de Caprabo?.
Iniciativa solidària, voluntària i confidencial
 
Caprabo va llançar la iniciativa ?cèntim solidari?, el desembre passat, amb l'objectiu d'ajudar diferents causes socials a través de microdonacions en cèntims que els clients poden fer, de manera voluntària i confidencial, en el supermercat quan passen per caixa per pagar la seva compra. Es tracta d'una acció permanent en els supermercats de Caprabo que es durà a terme al llarg de l'any. Amb l'objectiu de diversificar l'ajuda, la destinació dels fons canvia cada mes. Els clients de Caprabo han destinat ja els fons als Bancs d'Aliments, Aldeas Infantiles SOS i l'Associació de Nens amb Càncer (AFANOC).
 
 
Creu Roja
 
La Creu Roja atén anualment més de 24.000 dones víctimes de violència de gènere a tota Espanya i treballa en aquest àmbit des de fa més de 30 anys. Gestiona diferents recursos d'acolliment temporal a dones, els seus fills i filles víctimes de violència de gènere, principalment en centres d'emergència, però també en cases d'acolliment de mitjana i llarga estada finançats per administracions públiques en l'àmbit local, provincial i autonòmic. L'arribada de la pandèmia de la COVID-19 ha incrementat considerablement el risc per a les dones que estan patint violència de gènere. Per això, la tasca de la Creu Roja per acompanyar les dones víctimes i supervivents de la violència de gènere es fa de forma integral i transversal des de diferents àrees de coneixement de l'organització, principalment des de les d'inclusió social, ocupació i educació.
 
 
Fundació Surt
Fundació Surt és una entitat d'acció social que treballa, des de 1993, per fer efectius els drets econòmics, socials i culturals de les dones i per erradicar les discriminacions per raó de sexe, amb la vista posada a aconseguir una societat amb equitat de gènere efectiva. Es tracta d'una organització de dones compromesa amb els valors d'equitat de gènere, inclusió, solidaritat i transformació social, amb una gestió transparent, professional i socialment eficient. El projecte està compromès amb les dones en el seu esforç per construir una societat amb equitat de gènere, lliure de violències masclistes, en la qual tots els treballs, remunerats i no remunerats, siguin assumits al marge de les identitats de gènere, i en la qual el treball de sosteniment de la vida sigui visible, revalorat i entès com a responsabilitat col·lectiva.
 
 
Caprabo
Caprabo, companyia de supermercats de referència, va néixer a la ciutat de Barcelona l'any 1959. Té una xarxa de més de 300 supermercats a les quatre províncies de Catalunya i a la companyia treballen unes 6.000 persones. Caprabo aposta per la diferenciació a través de la salut, la producció agroalimentària de proximitat, els productes frescos, l'estalvi personalitzat, la varietat i la innovació. Caprabo és pionera en la venda d'alimentació per Internet a través de Capraboacasa i ha estat la primera empresa de distribució que ha llançat al mercat una app de compra. Caprabo forma part del Grup Eroski.


Iniciativa promoguda per:
© 2006 Sant Cugat Entitats