Entitats en xarxa - Sant Cugat Entitats - Notícies

 

Cercador

(dd/mm/aaaa)

Notícies

23/12/2020
La Creu Roja i la Diputació de Barcelona fomenten el voluntariat per donar suport a la gent gran durant la pandèmia

 

El 2020, la Creu Roja ha atès unes 5.000 persones grans a la demarcació de Barcelona amb el suport de 1.850 voluntaris. 
 
Amb el lema #GransLovers es vol conscienciar sobre la solitud no volguda entre la gent gran, agreujada en l'actual situació de la COVID-19.
 
L'entitat ha adaptat les diverses activitats amb les persones grans per continuar oferint-los acompanyament i suport de forma segura i contínua.
El 2020, la Creu Roja ha atès unes 5.000 persones grans a la demarcació de Barcelona amb el suport de 1.850 voluntaris.
 
Amb el lema #GransLovers, la Creu Roja i la Diputació de Barcelona impulsen per sisè any, en el marc del conveni de col·laboració amb l'Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, la campanya de captació de voluntariat amb gent gran que enguany, en el context de pandèmia, encara esdevé més rellevant per continuar donant resposta a les necessitats d'aquest col·lectiu.
Al llarg d'aquest any, l'organització ha atès 4.927 persones grans a tota la demarcació de Barcelona gràcies al suport de 1.850 voluntaris i voluntàries.
 
A través d'aquest campanya conjunta, es vol sensibilitzar la població sobre la importància de combatre la soledat no volguda de les persones grans, agreujada enguany pel confinament i l'emergència actual, i augmentar les sol·licituds per fer-se voluntari de l'entitat.
 
Des que va començar la pandèmia, la Creu Roja ha adaptat els projectes que portava a terme amb la gent gran per continuar oferint-los acompanyament emocional i suport de forma segura i contínua. En aquesta línia, algunes de les activitats han passat a oferir-se de forma virtual, a través de tauletes i altres aplicacions com el Whatsapp, i el seguiment a les persones usuàries s'ha potenciat a través de trucades telefòniques. De fet, aquest any s'han realitzat més de 140.000 trucades d'informació seguiment, prevenció i promoció de la salut a tot Catalunya a persones en risc, en especial la gent gran. D'aquesta manera, s'ha reduir els efectes de la soledat no volguda i teixir xarxes de suport per assegurar que ningú quedi desatès.
 
La campanya es va dur a terme del 9 al 20 de desembre i es va poder seguir a través  de les xarxes socials (amb l'etiqueta #GransLovers), i els canals de la Diputació de Barcelona (DIBA) i de la Creu Roja. Per aquests canals també es va emetre l'espòt de la campanya, que reflecteia com d'important és el paper del voluntariat a l'hora de lluitar contra la solitud  de la gent gran.
 
 


Iniciativa promoguda per:
© 2006 Sant Cugat Entitats