Entitats en xarxa - Sant Cugat Entitats - Notícies

 

Cercador

(dd/mm/aaaa)

Notícies

25/01/2021
Balanç provisional de la campanya 'Els seus drets en joc'

La crisi socioeconòmica generada per la COVID-19 ha agreujat encara més la situació de les famílies a les quals atén la Creu Roja i s'incrementa el nombre de nous usuaris.

 
Durant la pandèmia, la Creu Roja Joventut va lliurar a més prop de 6.000 joguines a nens i nenes en situació de confinament, com una part més de l'ajuda integral que brinda l'Organització Humanitària a través del seu Pla Creu Roja RESPON enfront de la COVID-19.
Un dels objectius de la campanya "Els seus drets en joc" és promoure l'ús de jocs i joguines com a eina educativa i de transmissió de valors en el context escolar i familiar.
 
Un altre dels objectius de la campanya és dotar a les famílies en dificultat social amb nens i nenes al seu càrrec, de jocs i joguines, emmarcat en un sistema de treball real amb aquestes persones perquè es compleixin els objectius de transmissió de valors i joc saludable.
 
En la campanya han participat més de 3.000 persones voluntàries de la Creu Roja Joventut.
 
La Creu Roja Joventut ha superat les expectatives de la seva tradicional campanya de recollida de joguines "Els seus drets en joc" i ha aconseguit 65.000 joguines per a 53.000 nens i nenes vulnerables. "El nostre objectiu inicial era aconseguir joguines per a 50.000 nens però, una vegada més, la societat s'ha mostrat especialment generosa en el seu suport a les famílies més vulnerables", destaca Paula Rivarés, directora de la Creu Roja Joventut.
 
Aquest era un els objectius de la Campanya "Els seus drets en joc", dotar a les famílies en dificultat social amb nens i nenes al seu càrrec, de jocs i joguines, "i tot emmarcat en un sistema de treball real amb aquestes persones perquè es compleixin els objectius de transmissió de valors i joc saludable", apunta Rivarés.
 
Però, a més de superar els reptes marcats per a aquesta campanya, que habitualment es desenvolupa durant els mesos de novembre i desembre, la recollida i lliurament ha estat marcada a més per la pandèmia generada per la COVID-19: "Com vam poder observar durant l'estat d'alarma, una de les demandes per part del territori per als nens, nenes i joves que atenem eren els recursos lúdics i, per això, lliurem més 6.000 joguines noves, no bèl·lics, i no sexistes, a més, de la guia "Imagina amb la CREU ROJA"per a poder educar als pares, mares i tutors legals en el joc", explica Rivarés.
 
La Campanya "Els seus drets en joc" va molt més allà del repartiment de joguines. "La principal fi d'aquesta acció és promoure l'ús de jocs i joguines com a eina educativa i de transmissió de valors en el context escolar i familiar", apunta la directora de la Creu Roja Joventut.
 
"Des de la Creu Roja Joventut entenem el joc com una via de difusió de qualsevol proposta educativa i pedagògica. Invertim tots els nostres esforços perquè, en l'època més significativa de l'any, cap nen o nena es quedi sense rebre un joc o joguina", recalca Rivarés.
 
 
 
Quin tipus de joguines contempla la Campanya:
Noves: per equitat i no discriminació, perquè tots els nens i nenes tinguin una joguina nova. D'acord amb el principi d'Imparcialitat, ens resulta impossible haver de discriminar algunes persones donant-los joguines de segona mà, no creiem que hi hagi infància de primera i infància de segona categoria. A més, no podem garantir que una joguina sigui 100% segur una vegada s'ha tret del seu embolcall original.
 
No bèl·lics i no sexistes i preferiblement educatius: per a afavorir actituds de respecte i cooperació. Les joguines són elements transmissors de valors socials. A través del joc els nens i nenes adquireixen coneixements i comportaments. Si fomentem que la infància utilitzi joguines educatives estarem afavorint valors com la tolerància, diversitat, respecte, igualtat.


Iniciativa promoguda per:
© 2006 Sant Cugat Entitats