Entitats en xarxa - Sant Cugat Entitats - Notícies

 

Cercador

(dd/mm/aaaa)

Notícies

20/01/2021
La Creu Roja va reforçar els operatius d'emergència per atendre les persones sense sostre davant l'onada de fred

Es van habilitar albergs per allotjar persones sense llar a Barcelona, Terrassa, Sabadell, Sitges, Castelldefels, Molins de Rei, Mataró, Sant Celoni, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Girona, Figueres i Tarragona, amb una capacitat total de més de 200 places. Tots els centres van seguir les mesures adequades per grantir-ne la seguretat davant la pandèmia.

Es van reforçar diversos equipaments ja activats arran de la Covid-19, així com Unitats d'Emergència Social (UES) a diversos municipis per proporcionar avituallament i informar les persones que viuen al carrer sobre els recursos on pernoctar.
 
L'entitat ja ha atès 2.200 persones afectades per pobresa energètica a Catalunya al llarg de 2020, un 6% més respecte a l'any anterior.
 
 
Davant els descens de les temperatures, la Creu Roja es va mobilitzar arreu de Catalunya i va reforçar la seva acció per fer front a l'onada de fred. Les seves actuacions es van coordinar amb els ajuntaments, la Generalitat de Catalunya i els diferents serveis d?emergència.
 
L'organització va habilitar diversos espais per allotjar persones que viuen al carrer a Barcelona, Terrassa, Sabadell, Sitges, Castelldefels, Molins de Rei, Mataró, Sant Celoni, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Girona, Figueres i Tarragona, amb una capacitat total de 237 places. En tots els centres es van desplegar mesures higièniques i de prevenció per garantir-ne la seguretat davant la pandèmia.
 
Aquests dispositius se sumen als albergs que ja estaven activats arran de la Covid-19, alguns dels quals van ampliar les places disponibles o l'horari d'obertura per donar resposta davant el fred .
 
També es van reforçar recursos com les Unitats d'Emergència Social (UES) que la Creu Roja té a diversos municipis i que durant tot l'any atenen les necessitats bàsiques de les persones sense sostre, en fan seguiment i els proporcionen avituallament i informació sobre els equipaments disponibles on pernoctar.
 
 
Augment de les intervencions en pobresa energètica
 
La davallada de temperatures afecta també de manera estructural persones que es troben en situació de pobresa energètica, és a dir, amb dificultat o incapacitat per mantenir l'habitatge en condicions adequades de temperatura.
 
Aquest 2020, la Creu Roja a Catalunya ha atès 2.195 persones per qüestions relacionades amb la pobresa energètica, xifra que representa un augment del 6% respecte l'any anterior. En total, des de principis del 2020 s'han dut a terme 3.057 intervencions en aquest àmbit.
 
Per donar resposta a aquestes necessitats, la Creu Roja ofereix ajudes a través de pagaments de rebuts, petits arranjaments de calderes, dona d'alta serveis que s'han interromput o tramita ajuts amb aquesta finalitat que ofereixen administracions, empreses, etc., entre d'altres. Enguany, s'han repartit kits d'eficiència energètica a 751 persones i 781 han rebut ajudes a l'hora de fer els pagaments de subministraments bàsics. Aquestes atencions s'han dut a terme en el marc del Pla Creu Roja RESPON i també a través dels programes de l'àmbit d'intervenció social.
 
Per continuar atenent les famílies més vulnerables en l'actual context de pandèmia, la Creu Roja ha potenciat les trucades telefòniques i els webinars grupals a través dels quals promoure bones pràctiques d'estalvi energètic i assessorament i detectar les necessitats de les persones usuàries.
 


Iniciativa promoguda per:
© 2006 Sant Cugat Entitats