Entitats en xarxa - Sant Cugat Entitats - Notícies

 

Cercador

(dd/mm/aaaa)

Notícies

23/12/2020
Més de 21.000 persones fan voluntariat a la Creu Roja per donar resposta als reptes socials provocats per la pandèmia

Més de 5.000 persones s'han sumat a l'organització des que va començar la pandèmia.

 
El 59,4% del voluntariat de la Creu Roja a Catalunya són dones. Les persones joves d'entre 21 i 30 anys representen gairebé una quarta part del voluntariat de l'entitat, seguides del col·lectiu de majors de 60 anys, que en representen el 21,1%.
 
Dissabte 5 de novembre, l'organització celebrarà un acte virtual en directe per agrair la implicació dels voluntaris i voluntàries durant tots aquests mesos.
Amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, la Creu Roja a Catalunya vol agrair i reconèixer el compromís de les 21.007 persones voluntàries de l'organització que, en el context actual, continuen fent la seva tasca de forma solidària i desinteressada i permeten donar resposta a l'actual crisi social i sanitària. Des de l'inici de la pandèmia, l'entitat ha atès més d'un milió i mig de persones a Catalunya i ha prestat ajuda humanitària a més de 600.000 persones.
 
Durant la pandèmia, s'han incorporat a l'organització més de 5.000 nous voluntaris i voluntàries, majoritàriament joves, bona part dels quals han estat en primera línia per atendre directament les persones més vulnerables. La principal activitat en què han participat les noves incorporacions ha estat la distribució de béns bàsics, concretament aliments, medicaments i productes d'higiene, així com en el suport en els dispositius d'allotjament de persones sense llar.
 
Tot i així, el voluntariat de més edat també ha estat indispensable i ha adaptat la seva manera de prestar ajuda humanitària fent accions tan importants com el seguiment i l'acompanyament telefònic a gent gran o a dones que han patit violència de gènere.
 
 
Quin és el perfil del nostre voluntariat?
 
Entre el voluntariat de l'entitat a Catalunya predominen les dones (59,4%) respecte al homes (40,6% ). El grup d'edat més nombrós és el de persones d?entre 21 i 30 anys (un 23,5%), seguit del grup de majors de 60 anys (un 21,1%). Pel que fa al nivell d'estudis, un 46% té estudis superiors o de postgrau i un 40% estudis secundaris. El 17% del voluntariat és estudiant.
 
Més de la meitat dels voluntaris i voluntàries participen en activitats d'intervenció social, principalment atenció a gent gran, infància, persones refugiades i migrants. Els àmbits de socors i emergències, Creu Roja Joventut i Salut centren bona part de la resta de l'acció voluntària.


Iniciativa promoguda per:
© 2006 Sant Cugat Entitats