Entitats en xarxa - Sant Cugat Entitats - Notícies

 

Cercador

(dd/mm/aaaa)

Notícies

26/05/2020
Què és la "X Solidària"?

És la ics que ajuda a les persones més vulnerables. Podràs marcar-la quan facis la declaració de la renda. Aquesta casella es denomina "Activitats d'Interès Social".

Preferim anomenar-la X Solidària, perquè el seu nom ens sembla molt fred, sobretot quan es tracta d'ajudar als altres.

Per què marcar la "X"?

Perquè en marcar-la fas que es destini un 0,7% dels teus impostos a programes que realitzen les ONG.

Perquè es beneficien les persones en situació de vulnerabilitat; sense cap cost econòmic per a tu.

Perquè NO marcar-la és prendre una actitud passiva, i deixar que sigui l'Estat qui decideixi la destinació d'aquesta part dels teus impostos.

Perquè marcant-la et converteixes en una persona contribuent, activa i solidària.

Perquè si ja marques la casella de l'Església marcant les dues podràs ajudar el doble. 0,7% + 0,7% = 1,4% de l'IRPF

Preguntes freqüents

Quines opcions tinc? Cada any, l'Administració permet als ciutadans i ciutadanes triar la destinació d'una part dels seus impostos. Així, en realitzar la declaració de la Renda, existeix l'opció personal de triar entre:

Destinar el 0,7% de l'IRPF a la realització de programes que desenvolupen les organitzacions socials.
Destinar el 0,7% a l'Església Catòlica.
Combinar totes dues opcions: assenyalant les dues caselles, de manera que totes dues aportacions se sumin (0,7%+0,7% = 1,4%).

Haig de decantar-me necessàriament entre les caselles de "Activitats d'Interès Social" o "Església Catòlica"?

No. Poden marcar-se totes dues opcions de manera simultània.

En l'apartat del programa "Renda Web" dedicat a les assignacions de quantitats a l'Església Catòlica, s'indica expressament (encara que amb lletra molt petita) que "aquesta assignació és independent i compatible amb l'assignació tributària a Activitats d'Interès Social". A més, en la pàgina de "ajuda" de l'Agència Tributària s'especifica expressament que totes dues opcions són independents, sent compatibles entre si. En conseqüència, si vols, pots marcar les dues caselles al mateix temps.

I què passa si no marco cap casella?

Que serà l'Estat i no tu qui decideixi la destinació d'aquesta part dels teus impostos.

La teva assignació s'imputarà als Pressupostos Generals de l'Estat. És a dir, delegaràs en l'Estat la decisió sobre la destinació d'aquests diners en un país on la despesa en protecció social està molt per sota de la mitjana europea i on realment hi ha moltes persones que necessiten de la teva solidaritat.

Marcar la casella "X Solidària" suposa algun cost econòmic per a mi?

En absolut. L'elecció de qualsevol de les opcions d'assignació no té cap cost econòmic per a les persones contribuents, per la qual cosa la quantitat resultant a ingressar o a retornar no es veurà en cap cas modificada. Per tant, marcar la casella ?Activitats d'Interès Social? no suposa pagar més, sinó que els nostres impostos es destinin millor i que s'inverteixin en activitats socials.

A quines persones es dirigeixen els programes que es financen amb la meva aportació?

A persones majors, amb discapacitat, persones malaltes de càncer, dones i joves... són els qui es beneficien d'aquesta solidaritat ciutadana que queda manifesta quan es marca la casella d'Activitats d'Interès Social.

Els projectes desenvolupats en aquest marc atenen realitats concretes: teleassistència; residències; centres de dia; ajuda a domicili per a persones amb discapacitat física; suport a les persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies; atenció a persones sordes en el seu entorn sociofamiliar; a persones sense llar; transport en vehicles adaptats; educació per a la salut; atenció a dones en dificultat social; erradicació de la violència de gènere; integració laboral de la dona, els joves o les famílies en dificultat social; centres d'atenció integral per a les dones diagnosticades de càncer de mama; d'atenció psicosocial a nens diagnosticats de càncer; atenció a la població rural desfavorida i programes de voluntariat, entre molts altres.Iniciativa promoguda per:
© 2006 Sant Cugat Entitats