Entitats en xarxa - Sant Cugat Entitats - Notícies

 

Cercador

(dd/mm/aaaa)

Notícies

10/08/2020
El Govern i la Creu Roja inicien la sensibilització de joves davant la COVID-19 en l'oci nocturn a l'estiu

 Un miler de voluntariat i joves informadors/es de l'entitat conscienciaran 95.400 joves sobre les mesures de prevenció i de protecció davant el coronavirus.

 
Els joves sensibilitzadors estaran a peu de carrer, a les zones costaneres i d?oci de 38 municipis catalans, a partir del vespre i fins a la matinada.
L?acció de sensibilització, promoguda pel Departament de la Presidència, compta amb missatges i situacions estiuenques per a les xarxes socials usant l'etiqueta #COVIDSPOILER.
 
El Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya ha encarregat a la Creu Roja a Catalunya el desplegament d'un dispositiu d'un miler de persones, entre voluntàries i treballadores joves, per dur a terme una acció de sensibilització entre els joves davant la COVID-19 arreu de Catalunya i disminuir el risc de contagi especialment en les trobades d'oci nocturn formals i informals dels joves durant l'estiu. L'objectiu és arribar a sensibilitzar fins a 95.400 joves.
 
L'acció s'engega prioritàriament als municipis costaners on hi ha major afluència de grups d'adolescents i joves, amb una major densitat poblacional i on es concentren espais de major risc vinculades a l'oci nocturn, atès l'increment de positius entre franges d'edat més joves durant les últimes setmanes. Els equips de prevenció sortiran al carrer en 38 poblacions de Catalunya a partir de les 20h. i recorreran les zones de major afluència fins a la matinada, de dilluns a diumenge.
 
Equips de joves informadors/es
 
En base de l'experiència d'un projecte similiar que Creu Roja Joventut duu a terme des de fa més de 20 anys ens espais d'oci nocturn per informar i sensibilitzar els joves sobre el consum de drogues i alcohol -el projecte Som.nit-, cada nit d'estiu es faran unes 5 accions per població, per arribar a una mitjana de 30 joves. Així, tenint en compte aquestes xifres d'intervenció, es calcula que els 106 equips desplegats arribaran a sensibilitzar 95.400 joves a tot Catalunya.
 
Pel que fa a les rutes, se n'ha fet una identificació als 38 municipis catalans on s'intervindrà, en base a l'observació directa i a la identificació posterior amb el territori dels llocs de cada barri on van els joves juntament amb els municipis. Tot i que l'acció es durà a terme a totes les demarcacions, és a diverses poblacions de les comarques barcelonines on arrenca l'activitat aquest cap de setmana, com ara: Barcelona, Badalona, L'Hospitalet de Llobregat, Sitges, Castelldefels, Vilanova i la Geltrú, El Masnou, Mataró, Canet de Mar, Arenys de Mar, Calella, Pineda, Malgrat de Mar, Terrassa, Cabrera de Mar, Vilassar, Malgrat i  Sabadell. A les comarques gironines, es farà a Figueres, Girona, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro, Castelló d'Empúries i Roses, mentre que a Lleida es farà als municipis d'Alcarràs, Balaguer, Mollerusa, Lleida i Tàrrega. A Tarragona i Terres de l'Ebre, els municipis on es durà a terme l'activitat són Calafell, Cambrils, Hospitalet de l'Infant, Salou, Tarragona, Amposta, Tortosa i Torredembarra,
 
En total, s'han contractat a tot Catalunya 212 persones d'entre 18 i 30 joves, majoritàriament amb estudis nivell FP2 o grau, el 65% són dones i el 35% homes. Moltes d'elles provenen dels projectes d'Ocupació de la pròpia Creu Roja, de manera que també s'han inserit persones amb dificultats d'accés al mercat laboral. A més, cada equip serà mixt amb la presència d'uns 800 voluntaris i voluntàries.
 
La formació prèvia que han rebut el joves informadors/es per a dur aquesta acció de sensibilització consisteix en 4 mòduls formatius relacionats amb el Pla de Salut de la Creu Roja, la salut comunitària, els virus respiratoris emergents, elements, mesures i equips de protecció individual, les mesures de prevenció, sensibilització i contenció i habilitats i estratègies per a la sensiblització.
 
Amb tot, la iniciativa vol reduir el risc de contagi entre els joves després que s'hagi percebut un cert relaxament de les mesures per prevenir la COVID-19 durant l'estiu entre aquest col·lectiu. Així doncs, els joves informadors equipats amb tauletes i mòbils on introduiran les dades estadístiques de la intervenció en línia i en temps real en una App desenvolupada expressament per a l'activitat i detectaran in situ conductes de risc, procuraran corregir-les mitjançant dinàmiques participatives i a través de material informatiu i distribuiran 50.000 mascaretes protectores, la majoria reutilitzables. A més El Centre d'Operacions de la Creu Roja a Catalunya monitoritzarà els moviments i les rutes dels 106 equips de joves informadors/es en temps real i de forma simultània i els donarà suport operatiu en cas que sigui necessari.
 
S'anuncia un spoiler massiu de la nova temporada de la COVID-19
 
Paral·lelament a les accions de carrer, també es durà a terme una acció de sensibilització a les xarxes socials, per tal d'amplificar la difusió del missatge a través de missatges informatius amb consells de prevenció. Amb l'etiqueta #COVIDSPOILER l'acció apareixerà a les xarxes socials, on hi ha una major presència d?aquest públic, com ara Instagram, Tik Tok, Spotify, Twitter o Youtube.
 
Com si es tractés d'una nova sèrie, la campanya, promoguda pel Departament de la Presidència en col·laboració amb la Creu Roja, ens revela a la seva nova campanya com acabaran els i les joves si no es prenen les mesures de protecció necessàries contra la COVID-19. Es tracta d'una campanya de conscienciació per als i les joves de Catalunya, les quals s'han convertit les últimes setmanes en el principal focus de contagi i propagació del virus.
 
L'acció de sensibilització #COVIDSPOILER revela les conseqüències de no prendre mesures per frenar la propagació del virus, mitjançant situacions protagonitzades per noies i nois inspirades en fets reals.
 
#COVIDSPOILER té com a objectiu principal impactar el públic jove català mostrant les conseqüències de no seguir les mesures de protecció en situacions típicament estiuenques. Per arribar al target, la campanya utilitza referències gràfiques i narratives del món de les sèries, amb les quals la població de 16 a 25 anys hi conviu en el seu dia a dia. Tractar la pandèmia com si fos una sèrie, llenguatge que els i les joves coneixen, i reflectir situacions quotidianes, són les dues claus per apropar-se al públic objectiu.
 
En referència a la direcció d'art, s'inspira del món audiovisual de les sèries, buscant naturalitat i dinamisme en les situacions i la manera de mostrar-les. Els spoilers, que actuen com a titulars a totes les gràfiques i materials audiovisuals, s'integren en forma de subtítols per no trencar el codi. Els missatges de la campanya s'han transmès en forma de banners i càpsules de vídeo a les xarxes socials i falques a Spotify, els canals amb els quals el target està més familiaritzat.
 
La idea de la campanya és de l?agència creativa Evil Love i la producció de les càpsules ha estat en mans de la productora Division Q.
 
Properament a les millors festes, sopars, trobades, reunions, dinars familiars i celebracions. Per assistir a la première de la nova temporada, s'han de seguir totes les mesures de seguretat per així evitar ser protagonista de tots els spoilers.


Iniciativa promoguda per:
© 2006 Sant Cugat Entitats