Entitats en xarxa - Sant Cugat Entitats - Inici

Sant Cugat Entitats

Entitat destacada

Nens i nenes sahrauís any 2007
Les Entitats del Portal
Sant Cugat amb el Poble Sahraui SCAPS

Agenda

(dd/mm/aaaa)

Notícies

19/01/2022
La Creu Roja Joventut reparteix 68.000 joguines per a 22.000 nens a Catalunya

Amb el lema 'Els seus drets en joc', la campanya ha recollit i distribuït 68.393 joguines noves, no bèl·lics, no sexistes, sostenibles i cooperatius per a desenvolupar habilitats socials.
22.125 nenes i nens de famílies que es troben en situació de risc de vulnerabilitat.

Garantir el dret al joc com a eina de socialització és l'aposta de l'organització humanitària per combatre l'aïllament social i la solitud no estimada de la infància que es troba en risc de vulnerabilitat social.

La Creu Roja Joventut ha repartit al llarg de la Campanya de Joguines #SusDerechosEnJuego 68.393 joguines entre 22.125 nens de famílies que es troben en situació de risc de vulnerabilitat a Catalunya.

Un any més, aquesta ha aconseguit el seu doble objectiu: distribuir joguines noves, cooperatius, no bèl·lics ni sexistes, i promoure el dret al joc a tota la infància. Tot això gràcies a la col·laboració ciutadana i al teixit empresarial, així com a les 1.100 persones voluntàries de Creu Roja Joventut que han participat, arribant a més de 300 municipis catalans.

Sota el lema "Els seus drets en joc", la 29a edició de la Campanya va arrencar el 20 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets de la Infància, adaptant-se al context actual per a poder cobrir les necessitats i garantir el dret al joc dels nens de tot el territori català.

 

Participació a l'alça
Per això, al llarg de la campanya s'han habilitat múltiples punts de recollida de joguines en tota Catalunya en els quals la població ha pogut dipositar les seves donacions. D'altra banda, també s'ha fomentat la col·laboració a través d'aportacions econòmiques i, a manera de novetat, s'han organitzat activitats en les quals la ciutadania i empreses han participat de manera activa en activitats logístiques de la Campanya de Joguines.

Aquesta 29a edició ha estat possible gràcies a la implicació de 80 assemblees locals i comarcals de l'organització humanitària, que han pogut donar resposta a les demandes rebudes i així garantir que tots els nens accedeixin a una joguina educativa.

Amb l'objectiu de sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc, s'han dut a terme més de 250 activitats en tota Catalunya durant el transcurs de la Campanya, podent arribar a més de 11.000 participants. Aquesta part del projecte té cada vegada més pes per a l'organització, donada la importància de fer pedagogia i que més persones valorin i vetllin pel dret al joc dels nens sigui com sigui la seva situació.

En total, més de 120 empreses i entitats van col·laborar en aquesta edició. Les formes més habituals de col·laboració han estat les aportacions econòmiques per a la compra, donacions directes de joguines als punts de recollida, la participació de voluntariat corporatiu en activitats logístiques de la Campanya o les cessions d'espais per a la recollida.

Des de Creu Roja Joventut es posa en alça la col·laboració i participació de tot el conjunt de persones a títol individual, entitats i empreses que, a través de recollides o bé aportacions econòmiques, han fet possible aquesta campanya malgrat la complexitat del context actual en el qual es troba immersa la població. És a través d'aquestes accions on es posa de manifest la importància de la construcció d'un fort teixit social associatiu per a superar moments de crisis com l'actual.

 

El joc, fonamental contra l'aïllament social
La Campanya de Joguines s'emmarca en el projecte "La joguina educativa", que Creu Roja Joventut duu a terme durant tot l'any per a sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc i el dret dels nens a jugar. Per això, les joguines repartides són nous - ja que tots els nens tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies-, no bèl·lics, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu.

Les conseqüències de la pandèmia han perpetuat i agreujat la situació de les famílies més vulnerables de tot el territori. Per això, des de Creu Roja Joventut es treballa per a aconseguir garantir el dret al joc i l'accés de tots els nens i joves a joguines noves, no bèl·lics, no sexistes i cooperatius.

El joc és un element essencial per a garantir el desenvolupament integral de nens i joves. Aquest afavoreix no sols el desenvolupament intel·lectual i motriu del nen sinó que es converteix en un eix de socialització fonamental en les diferents etapes del creixement.

Davant el risc d'aïllament social que pot acompanyar als nens en situació de vulnerabilitat, l'organització aposta pel dret al joc com una eina de contenció i reversió d'aquesta situació que afecta la infància en risc. També destaca la importància del joc cooperatiu per a promoure el treball en equip, l'ajuda mútua, la cooperació i habilitats socials.Iniciativa promoguda per:
© 2006 Sant Cugat Entitats