Entitats en xarxa - Sant Cugat Entitats - Inici

Sant Cugat Entitats

Entitat destacada

Agenda

(dd/mm/aaaa)

Notícies

Acte

18/05/2019
Esport
Grup Pas a Pas | Riu Brugent

Data: dissabte 18 de maig del 2019

Lloc: Farena i La Riba


Descripció de la sortida: La Vall del Brugent s’ubica al cor de les Muntanyes de Prades, Espai d’Interès Natural (EIN) constituït per un conjunt de serres de gran valor ecològic d’aproximadament 260 km2 i situades a les comarques de Tarragona. Les principals serres que envolten i protegeixen l’interior de la Vall del Brugent són la Serra del Bosc de Poblet, al nord, i l’altiplà dels Motllats, al sud, totes elles superen els 1.000 m d’alçada.

Les faldes dels Motllats veuen néixer el riu Brugent, principal agent modelador de la Vall al llarg de milers d’anys. Des del seu naixement, ubicat a la font de la Llúdriga, les seves aigües cristal•lines i fresques reguen la fèrtil plana sobre la qual s’enlaira el poble de Capafonts i continuen riu avall inesgotables entre congostos, salts d’aigua i tolls d’una bellesa captivadora. Després de recórrer les terres de Farena, el Brugent desemboca al riu Francolí a l’alçada de la Riba i n’és el seu principal afluent.

La Vall del Brugent acull una important diversitat florística i faunística, que comprèn des d’espècies de clima continental, fins a les pròpies del clima mediterrani i dels ambients frescals de ribera. Per posar algun exemple, aquesta Vall tan extraordinària acull des d’aurons a margallons, des del turó a l’àliga cuabarrada.

La Vall ha estat habitada des d’antic pels humans, com ho demostren les diferents pintures rupestres de fa més de 10.000 anys. Al llarg dels segles, l’aprofitament dels recursos naturals i sobretot, del riu, ha anat variant. Aprofitant la força motriu de l’aigua, s’implantaren al llarg del Brugent múltiples molins hidràulics,

els vestigis dels quals encara es poden veure durant el recorregut de El Brogit de la Vall i que ens recorden que formà part de la segona conca fluvial productora de paper de Catalunya.


Hora i lloc de sortida: a les 7.00del CAP de la Mina Sant Cugat Centre

Hora prevista de tornada: a les 19:00


Desnivell: + / - 500 m.

Distància: 13.00 km

Temps de caminada: 4 h. sense parades

Dificultat tècnica: baixa

Dificultat física: mitjana

Preu soci: 18€ Preu no soci: 27€

*Viatge en: autocar


Assegurança d’accidents obligatòria. Llicència A de la FEEC o assegurança equivalent.


Inscripcions fins al diumenge 8 d’abril a l’oficina en línia, o a la recepció del Club. A partir del dilluns 13 de maig s’incrementa el preu en 2 euros.


 


Lloc: 
Club Muntanyenc Sant Cugat
Sant Bartomeu, 11
Sant Cugat del Vallès
Enllaç:  [Inscriu-te]

Iniciativa promoguda per:
© 2006 Sant Cugat Entitats