Entitats en xarxa - Sant Cugat Entitats - Inici

Sant Cugat Entitats

Entitat destacada

Imatge de complement
Les Entitats del Portal
Partit dels Pensionistes en Acció

Agenda

(dd/mm/aaaa)

Calendari d'actes

DLDTDCDJDVDSDG
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Notícies

Acte

10/03/2019
Música
Rosa Mateu, soprano & Efrem Garcia Salinas, piano-Featuring Estel Vivó, saxo alt

 
  • Gabriel Fauré (1845-1924): 5 “Mélodies”.-  Ici-bas! (S. Prudhomme) - Chanson d’amour (A. Silvestre) - Après un rêve (R. Bussine, a partir d’una cançó toscana) - Clair de lune (P. Verlaine) - Mandoline (P. Verlaine)

  • Claude Debussy (1862-1918): Clair de lune (piano sol)

  • Maurice Ravel (1875-1937): 5 “Mélodies” populars gregues.- Chanson de la mariée - Là-bas, vers l’église - Quel galant m’est comparable - Chanson des cueilleuses de lentisques - Tout gai!

  • Rodolfo Halffter (1900-1987): Marinero en tierra (R. Alberti).- Qué altos los balcones... - Casadita - Siempre que sueño las playas...- Verano - Gimiendo por ver el mar...

  • Sergei Rachmaninov (1873-1943): Gavota en Re (Quatre Peces per a Piano, no 4)

  • Eduard Toldrà (1895-1962): 2 Cançons .- Romanç de Santa Llúcia (j. Ma de Sagarra) - Cançó de grumet (T. Garcès)

  • F. Chueca & J. Valverde Sr. · Tango de la Menegilda (La gran vía) (F. Pérez)

  • R. Chapí · Carceleras (Las hijas del Zebedeo) (J. Estremera)

  • Takashi Yoshimatsu (1953): Fuzzy Bird Sonata: I. Run, Bird 

  • Fernande Decruck. (1896-1954): Sonate, 1r mov.  


 


Nascuda a Vilassar de Mar, Rosa Mateu és una de les sopranos catalanes més completes d’aquesta generació i un dels exponents internacionals de la lírica d’aquest país. La seva veu operística i la seva gran capacitat escènica fan que sigui una artista molt preuada pel món de l’òpera i el teatre. Les seves col·laboracions amb el Gran Teatre del Liceu de Barcelona i Els Amics de l’Òpera de Sabadell han estat nombroses. Ha interpretat, entre d´altres, òperes de repertori com ara Les Noces de Figaro, Don Giovanni, La Traviata, Cavalleria Rusticana, Tiefland, així com també els rols protagonistes en les estrenes La Cabeza del Bautista d’E. Palomar i Babel 46 de Xavier Montsalvatge, compositor de qui Rosa Mateu va estrenar aquesta òpera en el rol principal de Berta al Festival de Peralada l’any 1994 i interpretar en versió concert l’òpera Una voce in off al Gran Teatre de Liceu dirigida per A. R. Marbà. Mateu és igualment una gran intèrpret de Cançó Catalana, tant d’autors clàssics com contemporanis, així com també de Cançó Espanyola i Zarzuela. El seu interès per la música contemporània l’ha portat a estrenar obres de molts compositors, entre ells X. Montsalvatge, J. L. Turina, Xavier Turull, Moisès Bertran, Ernest Borràs, Ramon Humet, Joan Carles Martínez, Xavier Gols, Albert Guinovart o Efrem Garcia Salinas. Dins del repertori simfònic destaquem: Gloria (Vivaldi), Magnificat (Bach), Requiem (Verdi), 14ª Simfonia (Shostakovich), Les Nuits d’Eté (Berlioz), Simfonies 2ª i 4ª (Mahler),  Quatre Darreres Cançons (R. Strauss), Wesendonk Lieder i els rols d’Elisabeth i Isolde (Wagner) i Gurrelieder (Schönberg). Rosa Mateu ha cantat en els més importants auditoris de la Península Ibèrica i d’arreu d’Europa (Bèlgica, Kosovo, Itàlia, França), i a Amèrica del Nord (Nova York) i del Sud (Equador i Colòmbia). Ha enregistrat diversos CD per Columna Musica i Tritò.


El pianista i compositor barceloní Efrem Garcia Salinas ha actuat en escenaris europeus des de l’illa de La Palma fins a Sant Petersburg, i a Tunísia, Gabon i Mèxic, abraçant des del recital solista al teatre musical (dirigits per Xavier Albertí: Pinsans i caderneres, 2008, i Vida privada,2010), passant per la música de cambra i l’acompanyament de nombrosos solistes vocals i formacions corals. La seva experiència inclou l’enregistrament discogràfic (amb Columna Música i la Fundació ACA: Manuel Blancafort – Obra per a cant i piano, amb la soprano Aída Vera), el cinema, la direcció musical, la dramatúrgia, la docència i la iniciació musical infantil, amb una dedicació continuada al repertori vocal. Ha estrenat obres de nombrosos compositors catalans (Manuel Blancafort, Jordi Flaquer, Joan Josep Gutiérrez, Miquel Ortega, Carles Prat, Jesús Rodríguez Picó, Àngels Vallribera i Soler, Mariona Vila) i ha composat per al piano, nombroses cançons i música de cambra i coral. Es consagra de forma creixent a la creació personal, i en aquest sentit destaquen les estrenes de la seva Suite del funàmbul per a cor mixt, baríton-baix i piano, op. 9, al Nadal de 2016, la de l'espectacle de creació i direcció pròpies Seda i Setí (Un dia en la vida d’Erik Satie), juntament amb l’actriu Berta Vidal, pel gener de 2017, i de diversos cicles de cançons, tot a Barcelona i amb exitosa acollida per part del públic, renovada en ocasió de la recent pre-estrena de la seva segona peça teatral, els Contes de l’ós polar, juntament amb l’actor Marc Pujol i sota la direcció de Loredana Volpe, projecte becat per la Generalitat de Catalunya.


 


Estel Vivó (Terrassa, 2002) Actualment cursa primer de grau superior a la Fundació Conservatori Superior del Liceu, saxo amb Albert Julià. Ha rebut masterclasses de grans saxofonistes com Kenneth Tse i Jean Ives Fourmeau i ha quedat qualificada en diversos concursos com, segona classificada a la fase autonòmica de intercentros melómano, becada per estudiar els quatre anys de superior de música a la Fundació Conservatori del Liceu per la fundació Ferrer-Salat i diversos premis al concurs Isaac Albéniz. És membre del Mezzo Quartet amb el qual ha realitzat nombrosos concerts i han quedat els primers classificats en diferents concursos com Pòdiums musicals de Sant Joan de Vilatorrada i Concurs Ciutat de Mataró de música de cambra.


 


 


 


 


 


 


 

Lloc: 
Aula Magna Escola Municipal de Música
Plaça del Centre Cultural 1
Sant Cugat del Vallès

Horari: 
19h

Organitza: 
Joventuts Musicals Sant Cugat del Vallès

Preu: 
8 euros, Socis Ateneu St. Cugat 5 euros, Socis JJMM 2 euros

Iniciativa promoguda per:
© 2006 Sant Cugat Entitats