Entitats en xarxa - Sant Cugat Entitats - Inici

Sant Cugat Entitats

Entitat destacada

Agenda

(dd/mm/aaaa)

Calendari d'actes

DLDTDCDJDVDSDG
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Notícies

Acte

07/04/2019
Música
Esther Pinyol, arpa. Feat Grup d'arpes

Programa • Chanson dans la Nuit, - Carlos Salzedo

 • La Source - A. Sabem

 • Apunte bético - G. Gombau

 • Suite floral per arpa - A. Guinovart 

 • Rumores de la caleta - I. Albéniz

 • La Feérie - M. Tournier

 • Samba - B. Andres 

 • London Bridge- canço tradicional

 • Thumbalalaika- S. Canton

 • Greensleeves - Anònim

 • Marelles nº8 -B. Andrès

 • Rock Around the clock- B. Haley


 


Esther Piñol i Grífols (1990) ha cursat els estudis superiors d’arpa amb l’arpista titular de l’OBC, Magdalena Barrera, a l’Escola Superior de Música de Catalunya sent la primer arpista que es gradua en aquesta modalitat d’instrument a l’ESMUC. El seu projecte final de carrera “L’arpa impressionista” ha merescut la qualificació de matrícula d’honor. 


Ha rebut classes de diferents arpistes d’arreu d’Europa destacant Stephen Fitzpatrick, Alexandra Clemenz, Jana Bouskova, Marianne ten Voorde, Cristina Montes, Charlotte Steale, Nicolas Tuillez entre d’altres.


Ha sigut membre de les orquestres juvenils més importants de Catalunya i Espanya. Va pertànyer a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, la Joven Orquesta Nacional de Espanya, l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans i l’Orquestra Simfònica de Monzón on ha pogut actuar a les millors sales i auditoris del país i als millors festivals, destacant el Festival de Música de Santander, el Festival Young EuroClassic de Berlin, entre d’altres. Des del 2014 va quedar primera a les oposicions per la borsa de treball de l’Orquestra Simfònica de Tenerife; durant el 2015-2016 ha sigut músic Resident de la Pedrera de Barcelona i ha guanyat el premi de la crítica en el concurs del Primer Palau. Des del 2016 és la professora d’arpa de l’Escola Municipal de Música d’Altafulla.


És membre de l’Orquestra Camera Musicae i col·labora amb orquestres professionals destacant l’Orquestra Sinfónica de Tenerife, La Giorquestra, l’Orquestra Clàssica Nacional d’Andorra, la companyia d’Òpera Mosset a França, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, OBC i la Mahler Chamber Orchestra, MCO. 


Ha estat convidada a tocar a l’Auditori Nacional de Madrid amb les orquestres opus23 i l’orquestra Verum de Madrid.


Ha estat dirigida pels següents directors: Esa-pekka Salonen, Marc Minkowski, Emmanuel Krivine, Pablo González, Kirill Karabits, George Pehlivanian, Manuel Valdivieso, Jordi Mora, Valery Ovsyanikov, Lutz Köhler, Karl Anton Rickenbacher, Gavin Sutherland, Salvador Mas, Salvador Brotons, Andrés Orozco, Edmon Colomer, Josep Pons, Jaime Martin, Andrés Orozco, John Rutter, Guerasin Voronkov, Miguel Romea, Mireia Barrera, Josep Vila entre d’altres. 


Durant aquests anys ha compaginat aquesta activitat orquestral amb concerts de cambra amb el trio Artemps, el trio Dewart (de flauta, viola i arpa), duo 7+3 (de piano i arpa) i amb el Blooming Duo (arpa i marimba). 


Amb el Blooming Duo han guanyat el segon premi del Concurs Internacional de Cambra de Vinaròs, el segon premi del concurs d’interpretació de l’Arjau, el Premi Fundació Mas i Mas dins del Concurs Josep Mirabent i Magrans de Sitges i una menció d’honor al prestigiós concurs internacional de música de cambra de Berlín Rising Star 2017. Han actuat en diversos cicles com el de “Música als Parcs 2013” , “30 minuts de música” de la Fundació Mas i Mas, al “Fringe” del Festival de Torroella de Montgrí i al festival jove de Pau Casals al Vendrell.


Han estrenat obres per aquesta formació dels compositors Feliu Gasull, Joan Sanmartí, Marc Timón, Andres Serafini, Albert Guinovart i Albert Carbonell.


Ha enregistrar diferents CD’s amb la Jove Orquestra de Figueres i amb el Cor infantil Amics de la Unió sota la firma de Mà de Guido destacant obres com el Ceremony of Carols de B. Britten, Dancing Dany de J. Rutter i el Conte de Nadal d’Albert Guinovart.


Fora de l’àmbit de la música clàssica ha enregistrat la cançó “Aniversari” del grup “Manel” i ha col·laborat en el programa de televisió de Ramon Gené  “Òpera amb texans” del canal 33.


Grup d'arpes


Joel Cuscó - Caoimhe D Silva - Olga Gisbert - Iván Guijarro


Joana Prades - Eire Requena - Jana Ricart - Maria Sanz


El grup d'arpes és una formació que sorgeix del currículum d'elemental, que agrada molt als alumnes i que es manté fins que acaben el grau professional.


El treball en grup ensenya a escoltar i saber formar part d’un tot sense ser sempre protagonista, embrió del que serà la seva vida professional com a intèrprets de cambra o orquestres.


 


Aquest curs 2018-2019 són alumnes de la professora Esther Pinyol Grífols. Estudien a l'Escola Municipal de Música d'Altafulla i al Conservatori de música de Vilanova i la Geltrú.


 


 


Lloc: 
Aula Magna Escola Municipal de Música
Plaça del Centre Cultural 1
Sant Cugat del Vallès

Horari: 
19h

Organitza: 
Joventuts Musicals Sant Cugat del Vallès-J. M. Catalunya

Preu: 
8 euros, Socis Ateneu St. Cugat 5 euros, Socis JJMM 2 euros

Iniciativa promoguda per:
© 2006 Sant Cugat Entitats