Entitats en xarxa - Sant Cugat Entitats - Inici

Sant Cugat Entitats

Entitat destacada

Imatge de complement
Les Entitats del Portal
Casal de Joves Torreblanca

Agenda

(dd/mm/aaaa)

Calendari d'actes

Notícies

Acte

03/05/2020
Música
Marc Monzonis, trompeta-Manuel Rodriguez Solana, piano
Programa  • Batalla del 6ª Tono,  Jiménez (1601 – 1672)

  • Concert en Re m, A. Marcello (1673 – 1747)

  • Sonata Gm, G. P. Telemann (1681 – 1767)

  • Salut d'Amor, Elgar (1857 – 1934)

  • Air Ecossais, Beethoven (1770 – 1827)

  • Noctun Mi b M,F. Chopin (1810 – 1849)

  • Sonata op 18, T. Hansen (1847 – 1915)

  • Nocturn Op. 54 no 4** , E. Grieg (1843 – 1907)

  • Rustiques, E. Bozza (1905 – 1991) 

B-pipes duo és un duet de trompeta i orgue que presenta un projecte engrescador, eclèctic i sorprenent, dotant d'una nova visió la música amb un repertori variat que té ganes d'explorar les sonoritats que aquesta combinació d'instruments pot aconseguir.


Gràcies a la formació musical individual dels components del grup s’ha escollit un repertori adequat, meditat i adaptat a les necessitats de cada un dels instruments, pensant sempre també en el gust del públic, sense oblidar la divulgació de diferents estils i compositors. El repertori va des de peces de finals del renaixement fins a peces contemporànies de nova estrena encarregades especialment pel projecte.


Les ganes d'interpretar peces de l'ampli repertori que existeix per aquesta formació, així com adaptacions i estrenes úniques, moltes vegades desconegudes pel gran públic,fan que estiguem davant d'un producte únic que ja té uns anys de vida, amb debut l'any 2014.


A data d’avui, el duet ha realitzat concerts arreu del territori de l'estat espanyol així com a l'estranger, recollint grans crítiques i amb gran acollida del públic. Alguns exemples en són el Festival Internacional de l'Orgue Ibèric de Palència, el cicle d'orgue de Liétor o el Festival Internacional de Frombork (Polònia), entre d'altres. L’eclecticisme de la proposta, amb gran varietat d’estils, èpoques i compositors, no deixa indiferent a ningú.


 


Manuel Rodríguez Solana és compositor, organista i pianista. Neix a Barcelona l’any 1985. Als 4 anys inicia els estudis de cant i solfeig i als 9 els de piano i harmonia, amb Maria Dolors Rosich i amb Dolors Torres respectivament. Continua la seva formació amb diversos cursos impartits per professionals com Luc Oliver Sánchez, Stanislav Pochekin. De manera simultània estudia al Conservatori Superior de Música del Liceu amb Benjamí Santacana i Albert Atenelle en l'especialitat de piano, graduant-se el 2010. També es gradua l’any 2014 en Composició pel Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, sota la tutela de José Nieto, compositor de música per a cinema, i de l'holandès Willem Dragstra en especialitat de música contemporània.


Paral·lelament estudia 5 anys d'orgue amb Josep Maria Mas i Bonet acabant el grau professional al Conservatori de Música del Liceu al 2012. Ha tocat aquest instrument en diferents temples de Barcelona com La Sagrada Família o la Catedral de Santa Eulàlia.


Actualment exerceix d'organista de les parròquies de Sant Vicenç de Sarrià i Sant Gervasi i Protasi. La trajectòria organística l’ha portat a tocar concerts arreu del territori Espanyol, entre ells Barcelona, Albacete, Palencia, Zaragoza, Sant Llorenç de Morunys i també part de l’estranger com Andorra i Polonia.


Marc Monzonis Compañó és trompetista. Nascut a Terrassa, comença els estudis de trompeta a la seva localitat natal amb Àlex Baiget. Més tard amplia els seus estudis amb Luís González i Josep Antoni Casado al Conservatori Superior de Música del Liceu; simultàniament rep classes i consells de Jordi Albert Gargallo. L’any 2012 inicia la seva etapa amb Pierre Badel a París, compaginant-ho amb la titulació de màster d’interpretació a la UNIA, finalitzada al 2014. A partir de 2015 amplia formació al Jordi Albert Studio, acadèmia de perfeccionament amb Jordi Albert Gargallo. Ha rebut consells i màster classes d'Allen Vizzutti, Frits Damrow, Reinhold Friedrich, Max Sommerhalder, Giuliano Sommerhalder, Pacho Flores, Kristian Streenstrup, Carlos Benetó i Juanjo Serna, entre d’altres.


Ha tocat en moltes formacions de diferents estils, tant orquestrals (l’Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra del Gran Teatre del Liceu) com de cambra (Cambra del Maresme o la C/O chamber orchestra entre d'altres), sense oblidar bandes d’estils de música popular actual. Així, ha tocat amb grups destacats del panorama musical com Doctor Prats, Sense Sal o Pl, sense deixar de banda la música tradicional catalana, tocant amb cobles d'arreu del territori. Ha realizat nombroses gravacions de música folklòrica catalana amb diferents formacions i les seves actuacions han arribat a diferents països com Espanya, França i Polònia.


 


Lloc: 
Aula Magna Escola Municipal de Música
Plaça Victòria dels Àngels
Sant Cugat del Vallès

Horari: 
19h

Organitza: 
Joventuts Musicals Sant Cugat

Preu: 
8 euros, Socis Ateneu St. Cugat 5 euros, Nens 3 euros, Socis JJMM 2 euros

Iniciativa promoguda per:
© 2006 Sant Cugat Entitats