Entitats en xarxa - Sant Cugat Entitats - Inici

Sant Cugat Entitats

Entitat destacada

Imatge de complement
Les Entitats del Portal
Club Voleibol Sant Cugat

Notícies

Acte

29/01/2022
Esport
Senders | Camí dels Nyerros: 6a etapa, Ctra BV-530-Viladrau-Espinelves

Data:  Dissabte 29 de Gener.


Lloc:   Parada del Bus davant del CAP.


Descripció de la sortida:


Itinerari de la sortida: Sortim del punt quilomètric 34, de la carretera de Seva a Collformic (refem un tros de l'anterior etapa), fins al Brull on deixem el GR-2; seguim en suau ascensió cap el Puig Castellar i el Mas de les Escaletes, passem pel Pla de Sant Martí fins al Collet de l'Apallador (914 metres).


Arribats al Collet de Puig Castellar, deixem a la dreta el camí que ens portaria a Collformic; seguim cap a dalt de la Carena del Serrat de Font Pomereta, mes tard al Pla de la Castanyera. Arribem al Collet de les Garrotades (1181 metres), on continuem per un camí de pins, deixem la pista que va a la Font prenem un corriol fressat per resseguir la Carena de les Saleres de Font Pomereta on podem veure la modesta Ermita de Sant Miquel de Barretons, dalt la Carena que baixa del Cim de Matagalls.


En un tres i no res sortim al camí de Sant Segimon i Collet de la Font, el punt mes alt d'aquesta sortida (1245 metres). Començarem una forta baixada cap al Torrent dels Rentadors, tot passant per una bonica Fageda abans d'arribar a la llera del Rierol, on iniciem una forta pujada que ens porta al Collet de les Tres Creus (1226 metres); per un sender senyalitzat en direcció a Viladrau, fins a creuar un altre Torrent que aviat ens mena a l'Oratori de Sant Camil de Lelis, (patró dels Cesc).


Seguim el descens on mes avall es travessa la magnífica Castanyeda Gran de Can Gat (950 metres), amb alguns exemplars de molts anys. En menys d'un quilòmetre s'arriba a l'Ermita de la Mare de Déu de l'Erola (873 metres), lloc on farem una petita pausa. D'aquí enfilem el camí a Viladrau, passant per Can Bosc, Mas de Molins, fins a la cruïlla Sot dels Vernets on creuem el Rierol per un pont, deixem una pista a l'esquerra i en menys de 30 minuts arribem a Viladrau (794 metres).


Des de la Plaça Major marxem fins a l'Ajuntament just a la Carretera de Viladrau a Sant Hilari de Sacalm. En aquest poble va néixer en Joan Sala i Ferrer (1598- 1634), àlies Serrallonga Nyerro per excel·lència. Seguim el sender del Prat de l'Orella, on mes endavant creuem la Riera de les Corts, per seguir en direcció a Espinelves. D'aquí desprès de deixar els Masos de Casadevall i Miquel fem una petita pujada fina al Collet de Mas Miquel (812 metres), on hi ha un llarg tram planer la pista remunta un pel i de seguit un curt descens ens porta al Pla Pastora (841metres).


En menys de 3 quilometres arribarem a Espinelves (746 metres), on acaba aquesta etapa


Hora i lloc de sortida: 7'25 hores del matí. A la parada del bus davant del CAP.


Hora prevista de tornada: 18'00 hores.


Desnivell: +850/-950 mts.


Distància:  19'650 quilometres.


Temps de caminada: 6:30 hores; incloent les parades i dinar.


Dificultat tècnica: Mitjana/Baixa.


Dificultat física:  Mitjana.


Material necessari: Mascareta, Gel higienizant, Botes o Calçat de Muntanya, Paravents, Aigua, Fruits Secs, alguna Peça de Fruita, Esmorzar i Dinar.


Preu soci:  18 euros fins al dia 24; 20euros del 25 al 28. Preu no soci: 26 euros fins el dia 24; 28 euros del 25 al 28.


Vocal:  Josep M.ª Bordas, josebordas@gmail.com   


 


Assegurança d'accidents obligatòria. Llicència A de la FEEC o assegurança equivalent del CMSC.


 


Lloc: 
Club Muntanyenc Sant Cugat
Sant Bartomeu, 11
Sant Cugat del Vallès
Enllaç:  [INSCRIU-TE]

Iniciativa promoguda per:
© 2006 Sant Cugat Entitats