Entitats en xarxa - Sant Cugat Entitats - Inici

Sant Cugat Entitats

Entitat destacada

Agenda

(dd/mm/aaaa)

Calendari d'actes

DLDTDCDJDVDSDG
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Notícies

Acte

30/06/2019
Música
Mark Prihodko, cello & Anna Keiserman, piano. Featuring Laia Bulach, piano- la obra de Marc Migó
Mark Prihodko (Violoncel Guarneri)

Aleksandra Kasman (Piano)
Programa:


  • Eugène Ysaÿe: Sonata per a violoncel Sol 

  • Richard Strauss: Sonata per a violoncel i piano 

  • Robert Schumann: Romances per a violoncel i piano

  • Marc Migó: Sonata per a violoncel i piano “Cerdanyenca” 


 


 MARC MIGÓ CORTÉS, compositor (Barcelona, 1993)


Després d'uns anys de formació autodidacta, estudia piano amb Liliana Sainz i harmonia i contrapunt amb Xavier Boliart. El 2013 és admès a l'ESMUC (escola superior de música de Catalunya), on estudia composició amb Agustí Charles, Salvador Brotons i Albert Guinovart.

 

Durant la seva estada a l'ESMUC, va ser premiat en diversos concursos internacionals, com els anomenats «Fondazione Giorgio e Aurora Giovannini 2014», «Sacrarium 2015», «Orient- Occident 2015» i «Bruno Maderna 2016», entre d'altres. A més, va ser seleccionat per participar als festivals internacionals June in Buffalo 2014 i Charlotte New Music 2015 (ambdós als Estats Units), on es va interpretar la seva música.

 

L'any 2017, una beca de la Fundación SGAE li va permetre traslladar-se a Nova York per tal de continuar els seus estudis a The Juilliard School of Music, on actualment treballa amb la compositora Melinda Wagner. Va ser allà on va guanyar el concurs anual de composició orquestral de la Juilliard amb el seu Nocturn per a violí i orquestra de cordes, el qual va ser interpretat per The Juilliard Orchestra a l'emblemàtic Alice Tully Hall de Nova York. Aquesta obra també va rebre el tercer premi del concurs internacional Busan Maru, a Korea del sud.

 

Ha rebut diversos encàrrecs de formacions com l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, La Banda Municipal de Barcelona i el Nebula Ensemble, i de solistes com l'organista Aarón

Ribas, el pianista Víctor Braojos, el violoncel·lista Philip Shegog i les violinistes Alice Ivy Pemberton i Hanna Tarley. La seva música ha estat interpretada en sales de concert com El Palau de la Música Catalana, l'Auditori Toldrà, l'Auditori de Barcelona, el Auditorio Alfredo Kraus, el Teatre de la filharmònica de Lviv (Ucraïna), o el ja mencionat Alice Tully Hall de Nova York (Estats Units)

 

El seu darrer projecte ha consistit en la gravació de tres de les seves obres orquestrals amb l'Orquestra Nacional d'Ucraïna, les quals formaran part del seu primer disc, fet en col·laboració amb l'Associació Joan Manén.
La pianista Russa Anna Keiserman és coneguda pel seu repertori contemporani, la seva llibertat expressiva i una visió creativa singular. En el seu album debut, Russian Mosaic, recentment publicat per la discográfica Sheva Collection, l’Anna ofereix joies musicals poc conegudes, escrites per Rachmaninoff, Schedrin, Smirnov i Medtner.

 

L’activitat de l’Anna es concentra a atraure les audiències amb programes ben especials, com és el cas del repertori que va preparar pel Salmagundi Art Club.

 

En els seus concerts titulats “Música Americana 1917-18”, “Paletes Sonores,” i “Llums de Nova York”, la pianista ha convidat les audiències a explorar un repertori sorprenent inscrit en una varietat de contexts culturals. Algunes de les sales més emblemàtiques on ha tocat són el Poisson Rouge, el Weill Hall del Carnegie Hall, i la Sala de concerts de la French-American Piano Society.
Com a solista l’Anna ha interpretat concerts de Rachmaninoff, Haydn, Beethoven, Arensky amb l’orquestra simfònica de Volgograd, it també ha realitzat gires per Itàlia i Rússia. Entre els guardons que ha rebut destaquen els primers premis de dos concursos internacionals de piano a Rússia: l’un a Volgograd i l’altre a Saratov. L’any 2017 l’Anna va rebre el premi d’Art i Cultura del New Russia Cultural Center (Rensselaer, NY), per la seva dedicació a promoure les arts de la comunitat Russa a Nova York.
L’Anna Keiserman ha format part del professorat de la universitat NYU Steinhardt School of the Arts, la universitat Rutgers University Extension Division, i la William Patterson University. És graduada de l’acadèmia Gnessin a Moscou, la universitat de Minnesota i la Universitat Rudgers. 
El violoncel.lista Mark Prihodko, originalment de Bielorúsia, comença la seva carrera a l’edat de 9 anys tocant al festival de música Mundi a Bèlgica i a la sèrie de concerts de Chat El Ro a França, al mateix

temps que estudia al col·legi de Música Republicana de Bielorúsia, sota la mentoria del professor Vladimir Perlin.

 

L’any 2012, el Mark va rebre una beca de la St. Mary's School (Faribault, MN) per perseguir la seva passió per a la música estudiant amb Tanya Remenikova, professora de violoncel a la Universitat de Minnesota.

 

El Mark ha guanyat diversos concursos, com les organitzats pel club de Schubert, la Minnesota Sinfonia, la Mary West, el primer concurs de música internacional de Manhattan, el Rochester Music Guild i el concurs Ypsca. Ha tocat a sales de concert com la sala d’orquestra de Minnesota, l’Alice

Tully Hall (New York) i el Carnegie Hall, entre d’altres. A més a més, ha treballat amb un nombroses orquestres, com la filharmònica de Moscú i Minsk, la Minnesota Sinfonia i la Crosse Symphony Orchestra.

 

L’any 2016, el Mark inicia el projecte internacional artem, el qual promociona obres del segle XXI, reunint artistes i creadors de tot el món en una experiència d’art col·laboratiu contemporani. Des de llavors, el Mark combina una extensa Carrera de concerts amb la seva passió pel management artístic.

 

Algunes actuacions destacades de la darrera demporada realitzada pel Mark són les actuacions a Minsk (Bielorússia), Moscú (Rússia), Zurich (Suïssa), Hong Kong (Xina), Stuttgart (Alemanya), Vilnius (Lituània), New York i al festival de música Aspen (USA).

 

Mark Prihodko està actualment estudiant a l'escola Juilliard sota la Fellowship de Kovner

amb el professor Richard Aaron.

 


Lloc: 
Aula Magna Escola Municipal de Música
Plaça del Centre Cultural 1
Sant Cugat del Vallès

Horari: 
19h

Organitza: 
Joventuts Musicals

Preu: 
8 euros, Socis Ateneu St. Cugat 5 euros, Nens 3 euros, Socis JJMM 2 euros

Iniciativa promoguda per:
© 2006 Sant Cugat Entitats