Entitats en xarxa - Sant Cugat Entitats - Inici

Sant Cugat Entitats

Entitat destacada

Imatge de complement
Les Entitats del Portal
Mira-sol Teatre

Notícies

Acte

20/11/2021
Esport
Grup Capdemunt | Pedraforca (2506m) per Gósol (Berguedà)

 


Data:  Dissabte 20 de Novembre de 2021


Lloc:  Pedraforca insòlit (2506 m), per Gósol  (Berguedà)


Descripció de la sortida:  Ascensió alternativa a la tartera de Saldes, que arriba al Pollegó Superior per una via insòlita, pujant una canal sense nom que va directa al cim.


Hora i lloc de sortida:  7:00 hs, del pont del Parc Central (c. Manel Farrés / c. Pere Serra)


Hora prevista de tornada:  20:00 hs


 


Itinerari de la sortida:  Anirem en cotxe des de Sant Cugat per la C-16. Passat Berga, agafarem la B-400, deixarem Saldes i arribarem a l'aparcament de Gósol (125 km, 1 h 35 m).


 


Sortirem de Gósol (1426 m) pel PR C-123, cap a l'Est, i farem la llarga pujada pel bosc de la Serra de la Tossa fins al Pla de la Serra (1852 m). D'allí seguirem al NE una carena irregular fins arribar a la Tartera de Gósol (2000 m). En lloc d'anar pel mig, farem un flanqueig ascendent al peu de la muralla, en direcció a la roca característica que assenyala l'entrada de la canal sense nom (2300 m). Aquest insòlit camí s'endinsa en la muralla, superant esgraons amb petites grimpades (fins al 2n grau), encerclats de parets en un ambient grandiós. En la part alta, la canal s'obre en un petit circ, on trobarem les marques grogues del camí que ve del Verdet. Unes darreres grimpades ens deixaran a la carena de dalt i, de seguida, assolirem el Pollegó Superior (2506 m). Podrem tornar per l'Enforcadura (2348 m) i la Tartera fins a Gósol (1426 m). Si disposem de temps, podem tornar desgrimpant la Canal del Verdet i seguir el PR C-123 i el GR 107, tancant una ruta circular que ens portarà de nou a Gósol.


 


Desnivell:  +/- 1100 m


Distància:  10 km


Durada:  7'5 h


Dificultat tècnica:  Mitjana/Alta (algunes grimpades a la canal, màxim 2n grau)


Dificultat física:  Mitjana


 


Material necessari:  Equipament d'alta muntanya a la tardor. Casc imprescindible per a la canal. En cas que nevi, grampons i piolet i equipament hivernal (mirarem la méteo)


 


Vocal:  Jesús Gracia


Correu electrònic:  khromao@yahoo.esPreu inscripció soci CMSC federat FEEC: 0 eur


Preu inscripció soci CMSC no federat FEEC: 5 eur


Preu inscripció no soci CMSC federat FEEC:  8 eur


Preu inscripció no soci CMSC no federat FEEC:  13 eur


 


Viatge en:  Cotxes particulars (despeses compartides)


 


Assegurança d'accidents obligatòria:  Llicència C de la FEEC o equivalent. En cas de no tenir-ne, el Club gestionarà una Llicència Temporal per a 1 dia 


Inscripcions:  A l'oficina en línia o a la recepció del Club.


 


Mapa:  Serra del Cadí - Pedraforca 1:25.000 (Editorial Alpina)


 


Reunió informativa:  No n'hi haurà. Per a informació, dirigir-se al vocal (tel. 635.804.204)


 


Important:  Durant l'excursió, els participants han d'anar agrupats i prop del vocal, que és qui marca el ritme de la marxa seguint la ruta prevista. També han d'estar al corrent de la situació dels altres, per si en algun moment algú pogués necessitar ajuda.


 
Responsabilitat:  Tots els participants som els únics responsables de nosaltres mateixos. Els vocals coordinadors no són guies de muntanya, tan sols coordinen la sortida, horaris de trobada, reserves d'allotjament i logístiques vàries 
Lloc: 
Club Muntanyenc Sant Cugat
Sant Bartomeu, 11
Sant Cugat del Vallès
Enllaç:  [INSCRIU-TE]

Iniciativa promoguda per:
© 2006 Sant Cugat Entitats