Entitats en xarxa - Sant Cugat Entitats - Inici

Sant Cugat Entitats

Entitat destacada

Notícies

Acte

28/05/2022
Esport
Senders | Camí dels Nyerros: 9a etapa, de Rupit a la Collada de Bracons

 Data:  Dissabte 28 de maig


Lloc:   Parada del Bus davant del CAP.


Descripció de la sortida:


Itinerari de la sortida: Sortim de la Plaça de l'Era Nova de Rupit (839 metres), tot seguin el GR-151-1 (Camí del Bisbe Abat Oliva), prenem el camí que voreja la Riera de Rupit al costat d'uns horts creuar el Molí del Soler (molt bonic), fins al pont dels Tres Ulls on creuem la Riera. Sortim a la Carretera de Vic a Olot que la seguim uns metres i girar a la dreta per una pista on desprès de travessar el Torrent de Pinós, arribarem al poblet de PRUIT (945 metres) amb l'Església Romànica de Sant Andreu. Seguim per pista asfaltada fins la Masia del Collell, on girem a l'esquerra creuant el Torrent de Renyins, ascendim per un sender enmig de les Rouredes de la Serra del Collell.


Mes endavant hi ha la bonica Masia del Bosc (1.018 metres), ens encaminem fins al Pla de Bertajol, on passa l'antic Camí Ral de Vic a Olot, que prenem a la dreta, a l'esquerra veiem l?altiplà d?Aiats. Entrem al Pla de les Soques, on hi ha les restes de la Casa de Cal Santcrist, on el sender s'enfila tot travessant una espectacular Fageda, cal estar atents per fer un gir a l'esquerra; davallem fins la Casa Nova de Racons, una Masia que avui en dia segueix amb la seva activitat agrícola i ramadera. En aquest punt deixem a la dreta el camí que puja a Cabrera, anem a l'esquerra on una forta pujada ens menarà fins al Coll del Bram (1.175 metres), seguim uns metres a la dreta fins al Coll de Cabrera on en aquest punt deixem el GR-151-1, per anar cap el nord al Santuari de Cabrera; des de el Coll a la dreta ve la pista de Sant Julià de Cabrera pel Coll de Freixeneda, a l'esquerra el camí baixa a Cal Vidrier i Sant Julià.


Nosaltres enfilem recte per les escales que superen el contrafort de la Cinglera i en un tros breu però exigent d'ascensió arribem damunt del Cingle de Cabrera, un lloc molt bonic on si el dia es clar ens ofereix unes panoràmiques del Pirineu, Serra del Cadí i Moixeró Pedraforca, Rasos de Peguera, la Plana de Vic i altres muntanyes que l'envolten: Montseny, Montserrat, etc.... Continuem al nord per la Carena que s?estreny força per arribar al Vèrtex Geodèsic i Cim de Cabrera (1308 metres), punt mes alt de la sortida, on trobem restes del Castell presidides per una Senyera.


Seguim fins a la Osca de Cabrera, un lloc equipat amb esglaons i protegit per una barana metàl·lica ( no es gens difícil però cal parar atenció en aquest punt).


Arribem al Grau del Pla del Prat, on hi ha unes marques vermelles i grogues que ens porten fins a la Font de l'Osca. Iniciem la baixada en direcció a Sant Julià de Cabrera, creuant una Fageda, en arribar a una cruïlla seguim unes marques vermelles fins al Collet de Sant Julià (978 m)  seguim la pista que va al nord en direcció al Coll de Freixened; un breu descens per un terreny obert fins la pista del Prat de la Vola. Marxem a la dreta per un camí planer fins al Mas del Prat de la Vola (819 metres), que resta damunt nostre, seguim fins al proper Mas del Güell i la Font de la Grevolosa, que esta situada a la dreta del camí on l'aigua brolla de l'interior de una roca a través de 3 afloraments, abans d'arribar podem contemplar la bellíssima Fageda del mateix nom que la font en tota la seva extensió on hi ha el Faig de la Grevolosa, catalogat con arbre Monumental.


Seguim amb ascensió que s'accentua el camí fa unes pronunciades ziga-zagues, fins al Collet de la Grevolosa (1.144 metres), envoltat de Falgueres, on trobem un ampli camí  transversal a l'esquerra que baixa al antic Molí de Bracons, a la dreta cap a la Serra de Llancers. Seguim amb direcció nord amb una suau baixada fins a la Collada de Bracons (1.132 metres), on hi ha la estreta carretera que ve de Sant Pere de Torelló i davalla cap a Joanetes i la Vall d'en Bas, final d'aquesta etapa del Camí dels Nyerros.


Hora i lloc de sortida: 7'10 hores del matí. A la parada del bus davant del CAP.


Hora prevista de tornada: 18:40 hores.


Desnivell: +893/-595 metres aproximadament.


Distància:  18,500 quilometres.


Temps de caminada: 6:30 hores; incloent les parades i dinar.


Dificultat tècnica: Mitjana.


Dificultat física:  Mitjana.


Material necessari: Mascareta, Botes o Calçat de Muntanya, Paravents, Pals, Esmorzar, Dinar, Aigua, Alguna peça de fruita i Fruits Secs.


Preu soci:  20 euros Preu no soci: 28 euros.


Vocal:  Josep M.ª Bordas.  josebordas@gmail.com.        


Viatge en: Autocar.


Què inclou la sortida: Viatge amb Autocar.


Assegurança d'accidents obligatòria. Llicència A de la FEEC o assegurança equivalent del CMSC.


Lloc: 
Club Muntanyenc Sant Cugat
Sant Bartomeu, 11
Sant Cugat del Vallès
Enllaç:  [INSCRIU-TE]

Iniciativa promoguda per:
© 2006 Sant Cugat Entitats