Entitats en xarxa - Sant Cugat Entitats - Agenda

 

Cercador

(dd/mm/aaaa)

Agenda

Acte

13/01/2019
Música
Saltors: Fingertips
Jaume i Oriol Saltor, guitarres

 Els germans Saltor són dos prestigiosos guitarristes catalans amb una llarga trajectòria com a intèrprets i productors. Duen més de 30 anys tocant la guitarra i més de dues dècades com a docents. 


Membres fundadors del grup La Porta dels Somnis amb 6 treballs publicats i més de 20.000 còpies venudes; han participat en gravacions de discos tan importants com el Disc de la Marató de TV3 (500.000 unitats venudes de les tres edicions), han produït una vintena de cd's de diferents artistes.


Porten un bagatge com a músics de directe de més de 1.000 actuacions: algunes d'elles en indrets emblemàtics com El Palau de la Música, Palau d'Esports, Plaça de Catalunya o Arc del Triomf a Barcelona, Museo Nacional de Arte de Madrid, Parc de la Devesa de Girona, Teatro Kursaal de Donosti,...


Després de publicar dos treballs de SALTORS en format elèctric on la veu cantant és la guitarra, s’endinsen, ara, en el món acústic; Acústic a Aurha (Gorvijac Music, 2014) amb una proposta íntima, únicament amb les dues guitarres. 


És en aquest format on més es pot gaudir de la qualitat interpretativa de l'Oriol i el Jaume i on ens demostren tota la paleta de sonoritats i d'estils; blues, country, rock, pop, flamenc... que dominen amb la delicadesa i elegància d'uns grans músics. 


Aquest espectacle acústic fascina als amants de la guitarra per la seva qualitat i sensibilitat, en una actuació amena que captiva a tothom per la senzillesa i bon gust de les pròpies composicions i l'encertada elecció d'algunes versions de clàssics d'artistes com Eric Clapton, Beatles o Eagles entre d'altres...


L'any 2016 són seleccionats per actuar al prestigiós festival internacional de música al carrer Musiquem Lleida entre més de 100 propostes d'arreu de gran qualitat. Al finalitzar totes les actuacions reben la Menció especial com a millor concert de tot el festival.


L'any 2017 surt a la venda el nou treball acústic FINGERTIPS (Discmedi, 2017), on els Saltors cerquen també noves sonoritats que provenen del ragtime i del jazz “manouche” on trobem influències de guitarristes com Merle Travis, Chet Atkins o Django Reinhardt.


Saltors va ser escollit per a participar juntament amb la cantant pierenca Saidax per interpretar Quan t'enyoro pel Disc de La Marató de TV3 i fent diferents actuacions en programes de la pròpia cadena.


El 2018 van treballar en la producció i gravació d'un disc de versions dels clàssics de la Nova Cançó: Cançons de Maria del Mar Bonet, Raimon, Lluís Llach, Sisa o Pau Riba entre d'altres formen part d'aquest repertori interpretat amb elegància per les dues guitarres dels Saltors, aquest cop, portant la veu cantant, l'acompanyament i la percussió; aconseguint una sonoritat càlida i propera on cada una de les peces, respectant la pròpia personalitat, camina en diferents estils musicals i on aquestes textures ens sorprendran.


Nova Cançó, dues guitarres (Discmedi, 2018) va sortir a la venda juntament amb el Diari Ara el dia 5 de maig exhaurint-se les 3.000 unitats fabricades.


Programa * •  El cargol veloç

 • Saltor's town

 • El trobador

 • Mar de fons

 • Entre tu i jo

 • Fingertips

 • Ruta 69

 • La polka manouchera

 • Saltofler

 • Cristalls

 • Blue bossa

 • Els amics del manel

 • Por calamares


* Totes les cançons han estat compostes per Oriol Saltor i Jaume Saltor, excepte “Blue Bossa” composta l'any 1963 per Kenny Dorham.


 


.


Lloc: 
Aula Magna Escola Municipal de Música
Plaça del Centre Cultural 1
Sant Cugat del Vallès

Horari: 
19h

Organitza: 
Joventuts Musicals Sant Cugat del Vallès

Preu: 
8 euros,nens 3 euros, Socis Ateneu St. Cugat 5 euros, Socis JJMM 2 euros

Iniciativa promoguda per:
© 2006 Sant Cugat Entitats