Entitats en xarxa - Sant Cugat Entitats - Agenda

 

Cercador

(dd/mm/aaaa)

Agenda

Acte

25/02/2018
Esport
Camp a Través | Serra de Collsacabra; Foradada i serra de Cabrera

Descripció de la sortida: La serra de Cabrera és una serralada situada a la part nord de Collsacabra. Aquesta escarpada formació és a cavall dels municipis de la Vall d'en Bas a la comarca de la Garrotxa i el de L'Esquirol a la comarca d'Osona. El seu punt culminant, a 1.308m, és on hi ha el Santuari de la Mare de Déu de Cabrera, i al peu d’aquesta serra neix el riu Fluvià. Durant el recorregut d’aquesta excursió ens trobarem diferents elements naturals com una casacadas, fonts, ...


Als quatre vents que aboca aquesta serra es gaudeixen de quatre dels paisatges més variats d’aquest país, com són per l’oest la plana de Vic, per el sud amb Collsacabra, la vall de Sau i les Guilleries, per l’est amb la Vall d’en Bas i pel nord una vessant amb vistes a La Garrotxa. Geomorfològicament situada entre les serralades Prelitoral i Transversal catalanes, format per una plataforma estructural amb cingles a sud i a Llevant, constituïda geològicament per materials sedimentaris, sobretot margues i gresos eocens.


Aquesta sortida, tot i que la majoria del recorregut sigui fàcil, i una dificultat física assumible per totes aquelles persones qui disposin de capacitat per a fer activitat física, aquesta sortida s’ha de considerar d’una dificultat difícil, ja que consta amb diversos passos tècnics, que tot i estar adequats per a transitar-los amb seguretat, són passos exposats.


 


Itinerari de la sortida: L’inici de la sortida es farà des de la carretera que va des de la carretera que va des de l’Esquirol a Santa Maria de Corcó, prenent direcció a Campas. Seguint la llera de la riera de Gorges arribarem fins a la cascada La Foradada. Pujarem direcció a Cantonigrós, farem un petit tram de carretera però ràpidament agafarem un camí direcció la serra de Cabrera. Seguint la llera de la riera d’Aiats, anirem direcció el collet de Cabrera, per on pujarem per unes escales encastades a la roca. A partir d’aquest tram farem un breu tram de cresta, equipat amb un cable d’acer per a la nostre subjecció i escalons. La baixada fins al collet de Sant Julià es farà per un sender bastant tècnic i amb certa pendent. Alguns trams estan equipats amb cables d’acer i esglaons empotrats. Des d’aquí ja tornarem a l’inici del recorregut.


Hora i lloc de sortida: 8:00h (s’informarà als inscrits del lloc de sortida)

Hora prevista de tornada: 18h

Desnivell: +804

Distància: 18,6km

Temps de caminada: 7h

Dificultat tècnica: alta

Dificultat física: mitjaMaterial necessari: Material adequat per caminar per muntanya, dinar, aigua i altres aliments per prendre durant la caminada.


Preu soci CMSC federat FEEC*: 0€

Preu soci CMSC no federat FEEC: 3€

Preu no soci CMSC i federat FEEC*,*2: 11€

Preu no soci CMSC i no federat FEEC: 14€* Llicència necessària: Llicència A de la FEEC o targeta Multirisc de la FCEH.

*2: Caldrà acreditar al CMSC la llicència federativa FEEC


Vocal: Pau Sànchez  Correu electrònic: grupjove.cmsc@gmail.com


Viatge en: Cotxes particulars (despeses a compartir entre els viatgers, no incloses en el preu de la sortida)


Inscripcions fins al dimecres 21 de febrer a l’oficina en línia o a la recepció del Club.


La sortida només es farà amb un mínim de 12 persones inscrites.


Per a més informació del grup consulteu en aquest enllaç


 


Lloc: 
Club Muntanyenc Sant Cugat
Sant Bartomeu, 11
Sant Cugat del Vallès
Enllaç:  [Inscriu-te]

Iniciativa promoguda per:
© 2006 Sant Cugat Entitats